Christian Antoni Möllerop

Vice förbundsordförande RFSL

Anna Söderström ny ordförande för RFSL Stockholm

Kategori: RFSL Stockholm

Vid söndagens årsmöte valdes Anna Söderström, tidigare presschef för Stockholm Pride, till ordförande för RFSL Stockholm.

- Jag har varit engagerad i föreningen under flera år och är självklart stolt över att jag nu får förtroendet att leda föreningen. RFSL Stockholm har en viktig roll i det politiska arbetet för hbt-personers rättigheter, men framför allt är vår verksamhet livsviktig i många personers vardag, säger Anna Söderström.

Föreningen driver bland annat kuratorsverksamhet, skolinformationsverksamhet och hivpreventivt arbete. 2007 öppnade RFSL Stockholms ungdomshäng Egalia, som håller öppet två kvällar varje vecka. Egalia drivs som projekt med medel från Allmänna arvsfonden och projektet avslutas i september 2009.
-Vår förhoppning är att Stockholms politiker inte bara tycker att Egalia är en viktig verksamhet, utan agerar för att vi får ekonomiska medel att fortsätta hålla Egalia öppet, avslutar Anna Söderström.

RFSL Stockholm är den största lokalföreningen i förbundet och arbetar med politisk påverkan, informationsarbete samt sociala och stödjande verksamheter för hbt- personer, deras anhöriga och vänner i Stockholm län.
Hämtat från www.rfsl.se/stockholm
Kommentera inlägget här: